خانه > اسماعیل ویسی > اخبار و رویدادهای کارگری و عمومی در کردستان

اخبار و رویدادهای کارگری و عمومی در کردستان

آگوست 8, 2011

اخبار و رویدادهای کارگری و عمومی در کردستان شماره 12

تهیه و تنظیم از: اسماعیل ویسی

لشکر کشی جمهوری اسلامی به کردستان
طی هفته های اخیر نیروهای نظامی جمهوری اسلامی اعم از سپاه پاسداران و ارتش " تحت عنوان عدم امنیت در نوار مرز مشترک با کردستان عراق و استقرار نیروهای مسلح پژاک و مقابله با آن " دست به لشکر کشی وسیعی زده است.  و بدون هدف  و کورکورانه مناطق مسکونی  روستائیان ساکن نوارمرزی و حتی روستاهائی در عمق ده ها کیلومتر دورتر از نوار مرزی مشترک در داخل کردستان عراق را  بطور مستمر مورد هدف و گلوله باران میکند و بنا به اخبار منتشر شده از منابع موثق در کردستان عراق در مناطقی هم مستقر شده  و پایگاههای نظامی ایجاد کرده است.

 در اثر این یورش وحشیانه ولشکر کشی و تو پ باران تاکنون جدا از  تلفات جانی و حسارات مالی زیادی که به مردم وارد شده است  ساکنین ده ها روستا ناچارا محل های مسکونی خود را رها و آواره شده اند. آنچه عیان و آشکار می باشد این است که جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی اهدافی دیگر در ابعاد " داخلی و منطقه ای " را دنبال میکند و برای رسیدن به آن اهداف، به چنین لشکر کشی عظیمی دست زده است. و …

کردستان عراق

بنا بر گزارش " حکومت اقلیم کردستان عراق" و سازمان جهانی مهاجرت در پی حملات نظامی تاکنونی  رژیم اسلامی ایران به کردستان عراق، صدها خانوار ساکن این منطقه آواره شده اند.

طبق این گزارش حداقل 230 خانوار ناچار به رها کردن خانه و کاشانه و احشام خود شده اند. این در حالی است که یک مقام حکومت اقلیم کردستان در منطقه "چومان" اعلام کرد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی همچنان به گلوله باران مناطق مرزی ادامه  می دهد.

پایگاه های نظامی احداث شده توسط نیروهای جمهوری اسلامی در کردستان عراق
بنا بر خبر منتشر شده ، خبرگزاری "پیامنیر" در کردستان عراق، همزمان با ادامه‌ حملات توپخانه ‌ای به‌ مناطق مرزی، رژیم ایران در حال احداث سه‌ پایگاه‌ نظامی در خاک اقلیم کردستان می‌باشد.
برپایه این گزارش این پایگاهها که‌ بیشتر به‌ قلعه‌ های نظامی شبیه می باشند در مناطق "بوزی میرگه‌سیر"، "به‌رد قه‌لشته‌" و "پیره‌لوک" از توابع روستای "ویزه" واقع در حومه شهر مرزی چومان احداث‌ شده‌ اند. کار ساخت دو پایگاه‌ به‌ اتمام رسیده‌ و پایگاه‌ دیگری در حال احداث است. سال گذشته‌ نیز رژیم ایران حدود هفت پایگاه‌ نظامی در این مناطق احداث کرده‌ که‌ بعضی از آنها در خاک اقلیم کوردستان قرار دارند. لازم به ذکر است خبر مذکور از سوی برخی مقامات امنیتی حکومت اقلیم کردستان تایید گردیده است.
چهارشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ / ۰۳ آگوست ۲۰۱۱

بیاد اعتصاب عمومی مردم در کردستان در  روز 16 مرداد ماه 1384 
غروب روز 18 تیرماه سال 1384 مامورین انتظامی جمهوری اسلامی در شهر مهاباد "کمال اسفرام" معروف به "شوانه سید قادری" را به قصد دستگیری دنبال کردند.  و بر اثر تیر اندازی "شوانه" زخمی گردید.  بعد از زخمی شدن و دستگیر کردنش او را زیر شکنجه کشتند و جنازه اش را به خانواده اش تحویل دادند. هدف آنان از این عمل آدم کشی و چمابتکارانه مرعوب ساختن مردم بود، اما نتیجه عکس گرفتند. اهالی شهر به محض مطلع شدن از جنایت مامورین رژیم، دسته جمعی در مقابل منزل این جوان مبارز جمع شدند، با خانواده اش ابراز  همدردی کردند و نفرت خود از رژیم را نشان دادند.
روزهای 19 و 20 تیرماه مردم معترض مهاباد و به ویژه زنان و جوان با تظاهرات خیابانی و سردادن شعارهای ضد رژیمی به سرکوبگران نشان دادند که اعمال جنایتکارانه آنان بی جواب نخواهد ماند. در روز 21 تیر تظاهرات دامنه وسیع تری به خود گرفت نیروهای انتظامی به معترضین حمله ور شدند و یورش شان با مقاومت و مقابله مردم شهر  روبروگردید. در کشمکش و تقابل ما بین سرکوبگران و معترضین عده ا زیادی از تظاهرکنندگان دستگیر شدند. روز 22 تیر مردم شهر مهاباد در اعتراض به رفتار خشونت آمیز ماموران و میلیتاریزه کردن شهر در کنار تداوم تظاهرات خود، مغازه ها را بستند و مراکز کار را تعطیل کردند و بنوعی دست به اعتصاب عمومی زدند. و …
دامنه این اعتراضات و تظاهرات به شهرهای "  اشنویه، پیرانشهر، بانه، سقز، سردشت، مریوان، سنندج، دیواندره و بوکان و …  " کشیده شد.  و ضمن محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه رژیم خواهان متحقق شدن  خواست های زیر :
" معرفی و مجازات آمران و عاملان جنایات اخیر، آزادی فوری دستگیر شدگان و توقف کشتار در کردستان "  شدند.
مقامات جمهوری اسلامی به جای بر آورد کردن مطالبات بر حق و مطرح شده مردم، به تقویت نیروهای انتظامی و شدت سرکوب کردن معترضین افزودند. و … در شهر سقز نیروهای انتظامی بر روی مردم تظاهركننده آتش گشودند. عده ای جان باختند و شمار زیادی زخمی شدند. و … اوضاع  و فضای اعتراضی بنوعی و غیر قابل کنترل شده گسترش می یافت و مردم و نیروهای انتظامی در موقعیتی بسیار نابرابر در تقابل هم قرار گرفته بودند و نیروهای انتظامی و سرکوبگر از هیچ گونه بکار بستن خشونت و شدت عملی برای سرکوب معترضین خودداری نمی کردند. و …
برای جلوگیری از این جو و فضای پیش آمده شده  که معلوم نبود به کجا کشیده خواهد شد و جلو گیری از تلفات بیشتر معترضین از طرف کو مه له سازمان حزب کمونیست ایران و پشتیبانی حزب حکمتیست در محکوم کردن کشتار مردم معترض " در روز 16 مرداد ماه 1384 فراخوان اعتصاب عمومی" داده شد که با استقبال وسیع تمامی مردم "  فعالین و  رهبران عملی کارگری و توده ای ، زنان، جوانان و  سایر جنبش های اجتماعی "  در کردستان قرار گرفت و علیرغم تلاش و تهدیدها و فشارهای نهادهای امنیتی و انتظامی رژیم سراسر شهرهای کردستان در روز 16 مرداد ماه 1384 یکپارچه تعطیل و اعتصاب نمودند. عملا اعتصاب عمومی تحقق یافت. و …
گرامی باد یاد اعتصاب عمومی 16 مرداد ماه 1384
———
کردستان عراق
توضیح: در  روز 20 ژوئیه 2011  " در شهر سلیمانیه کردستان عراق " تشکیلات کارگران ساختمان سازی نوسط فعالین کارگری بعد از مدتها تلا
پیگیرانه، تشکیل و اعلام موجودیت نمود.
قبل از هر چیز  تشکیل این تشکل کارگری را به طبقه کارگر و بخصوص به رفقائی که بطور مستمر و پیگیرانه برای تشکیل این تشکل کارگری تلاش نمودند. صمیمانه تبریک میگویم و برای شان آرزوی موفقیت را دارم و دست همبستگی طبقاتی شان  را بگرمی میفشارم!
زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران!
 بجای توضیح بیشتر در رابطه با پروسه شکل گیری و اهدافی که این تشکل ذر پیش پای خود نهاده است. درست تر آن دانستم که متن اطلاعیه منتشر شده را ضمیمه کنم.
اسماعیل وسی
—-
اطلاعیه
کارگران ساختمان سازی در کردستان عراق سازمان خود را تشکیل دادند!
قدرت طبقه کارگر در تشکل او است

بعد از گذ شت سه ماه از فعالیت و تلاش هیئت آماده سازی برای فراهم کردن ملزومات ایجاد سازمان کارگران ساختمان سازی در کردستان، روز 29 ژوئیه 2011 در سالن سولیداریتی (همبستگی) در شهر سلیمانیه با شرکت تعدادی از کارگران و خبر نگاران رسانه های عمومی و ناظرینی که بعنوان مهمان دعوت و شرکت کرده بودند، تشکلیلات کارگران ساختمان سازی اعلام موجودیت نمود. 
در این مجمع عمومی ضمن اشاره به جوانب مختلف کار و زندگی دشوار کارگران، بر ایجاد فوری تشکیلات ویژه کارگران ساختمانی تاکید شد. تشکیلاتی که بتواند تلاش کارگران حول خواستهایشان متشکل و متحد کند. تشکیلاتی که بطور جدی و قاطعی برای بهبود شرایط کار و زندگی کارگران تلاش کند و حقوق و مطالباتشان را بر حاکمان و صاحبکاران تحمیل کرده و رسمیت ببخشد. این در حالی است که سندیکاهای وابسته به احزاب حاکم کردستان نه تنها پاسخگوی خواستهای کارگران نبوده و نیستند، بلکه در جهت منافع سرمایه داران و صاحبکاران، کارگران را با سخت ترین و بی حقوق ترین شرایط کار و زندگی مواجه کرده اند.
مجمع عمومی کارگران ضمن تصویب اساسنامه و برنامه ای که از پیش آماده شده بود، 8 نفر به اسامی: مصطفی محمد، حسین صالح، رحمان رسول، شهباز محمود، ابراهیم محمد، دلشاد عثمان، مهدی رسول و گوران جمال را به عنوان هیات رهبری تشکیلات کارگران ساختمان سازی انتخاب کرده و به این ترتیب ایجاد سازمان کارگران ساختمان سازی را تحقق بخشید.
در اینجا از همه کارگران ساختمان سازی می خواهیم که به صف این تشکیلات بپیوندند و حول خواست واهداف کارگران جمع شوند. تشکل کارگران ساختمان سازی برای افزایش دستمزد، کم کردن ساعات کار، و کسب بیمه های اجتماعی از جمله برای دوران بازنشستگی، بیکاری و مریضی و دیگر خواستهای کارگران و تثبیت آن در قانون کار کارگری  تلاش می کند.
ازهر کارگری که خود را در اهداف و مطالبات ما شریک می داند،  می خواهیم که به صف تشکیلات ما بپیوندد
زنده باد مبارزه متحدانه کارگران
تشکیلات کارگران ساختمان سازی کردستان
29 ژوئیه 2011

کارگران "  نفت شیواشوک "  در کردستان عراق اعتصاب کردند

بیش از 200 نفر از کارگران پالایشگاه نفت شیواشوک برای تحقق مطالبات شان به اعتصاب دست زدند و کار شرکت را تعطیل کردند.

کارگرانی که تعدادشان به 233 نفر می رسد، پیشتر مطالبات خود را به مدیریت شرکت داده بودند. اما این خواستها بی جواب ماند. امروز ساعت 5 صبح کارگران دست به اعتصاب زدند و خواستار اجرای فوری خواستهایشان شدند. بخشی از مطالبات کارگران عبارتند از افزایش دستمزدها، تامین برق محل سکونت کارگران، اسفالت جاده منتهی به شرکت و تامین شرایط مناسب تر کار و زندگی برای کارگران بومی همانند کارگران خارجی که از امکانات بیشتری برخوردارند.

بنا به اظهارات عباس فرهاد عزیز مدیر شرکت نفت شیواشوک، تا کنون مذاکره میان کارگران اعتصابی و مدیریت به نتیجه نرسیده است.
شیواشوک یک روستای منطقه کویه بین سلیمانیه واربیل است که معادن نفت دارد و شرکت شیواشوک با تعدادی کارمند و کارگران محلی و خارجی، مشغول استخراج و پالایش نفت این منطقه هستند.

جلوگیری نیروهای انتظامی در سنندج از برگزاری مراسم یاد بود " رضا حاتمی "

بر اساس خبر دریافتی از سنندج، برگزاری مراسم یادبود "رضا حاتمی" یکی از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان با مخالفت اداره اطلاعات و اماکن نیروی انتظامی با مخالفت روبرو شد.

طبق اعلام خانواده و بستگان رضا حاتمی که روز چهارشنبه گذشته در سانحه رانندگی متاسفانه جان خود را از دست داد، دستگاه های امنیتی و انتظامی رژیم مخالفت خود را با برگزاری مراسم یادبود وی که برای روز " دوشنبه 17 مردادماه  84 " از ساعت 4 تا 6 عصر در سالن "شیدا"ی شهر سنندج ترتیب داده شده بود، به بستگان رضا حاتمی ابلاغ کرده اند. گزارش دریافتی می افزاید که نیروهای رژیم از حوالی ظهر روز دوشنبه به منظور کنترل اوضاع، و ممانعت از برگزاری مراسم در خیابان طالقانی که محل برگزاری مراسم در حوالی آن قرار دارد، حضور یافته بودند.

مهاباد

به گزارش آژانس خبری موکریان، حدود ساعت 10 شب گذشته شانزدهم مرداد ماه، یک زندانی عادی محبوس در زندان مهاباد به نام علی اشکان براثر فشار خون و ناراحتی قلبی در بهداری زندان جان باخت. گفته می شود یکی از دلایل مرگ علی اشکان 65 ساله، تعلل در اعزام نامبرده به بیمارستان می باشد .

همچنین در گزارشی دیگر که به خبر نگار آژانس خبری موکریان رسیده یک زندانی جوان اهل مهابا
به نام خبات احمدی که از ناراحتی اعصاب رنج می بُرد صبح امروز در بهداری زندان مهاباد فوت کرد. تاکنون از علت مرگ این زندانی اطلاعی حاصل نشده است.

گفتنی است به دنبال مرگ این زندانی، تعدادی از زندانیان بند 1 زندان مهاباد دست به اعتراض زدند که با دخالت گسترده مأمورین و حضور آتش نشانی، این ناآرامی خاتمه یافت.

مریوان
بر اساس خبر دریافتی از مریوان، روز پنجشنبه 13 مردادماه 1390 دستفروشان و جمعی از مردم این شهر با ماموران رفع سد معبر شهرداری درگیر شدند و آنان را مجبور ساختند که محل را ترک کنند. این گزارش می افزاید حدود یک هفته است که ماموران رفع سد معبر شهرداری مریوان برای دستفروشان و کسبه این شهر ایجاد مزاحمت و اقدام به جمع آوری بساط کسب و کار آن می نمایند. به دنبال ایجاد همین مزاحمت ها روز پنجشنبه، مردم و دستفروشان در مقابل "مجتمع کردستان" با ماموران رژیم درگیر شدند و آنان را مجبور به ترک محل نمودند.

طی روزهای اخیر سه نفر در شهر مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شده اند. به دنبال بازداشت "لالو رحیم" اهل روستای "اسپریز" از توابع مریوان در روزهای گذشته، دو نفر دیگر نیز به نام های "آهو و صُراحی" از سوی نیروهای امنیتی دستگیر شدند. هنوز از محل نگهداری و اتهام احتمالی این سه نفر اطلاعی در دست نیست.
17 مرداد ماه

پاوه
عصر روز یکشنبه 16 مردادماه 1390 ماموران نیروی انتظامی رژیم با محاصره و به کنترل در آوردن محلات دیگری از شهر پاوه، با زور و تهدید به منازل مردم وارد شدند و ضمن تفتیش خانه ها و ایجاد فضای رعب و وحشت، اقدام به جمع آوری و تخریب دستگاه های گیرنده و آنتن های ماهواره نمودند. این اقدام ماموران رژیم که طی چند روز گذشته ادامه داشته به موجی از خشم و نفرت فزونتر از رژیم اسلامی را در میان مردم منطقه دامن زده است.

کامیاران

شامگاه روز  شنبه 15 مردادماه 1390  یک کاسبکار به نام "بختیار رحمانی" به ضرب گلوله ماموران نیروی انتظامی رژیم بقتل رسید.  بختیار رحمانی اهل روستای "له هون" از توابع شهر کامیاران که از طریق فروش سیگار امرار معاش می کرد در جاده "کوزه ران به کرمانشاه" با شلیک مستقیم ماموران نیروی انتظامی رژیم جان خود را از دست داد.

تجمع اعتراضي ٤٠٠ نفر از كارگران ساختماني در سنندج

بنا به خبر منتشر شده " روز سه شنبه ١١ مرداد ١٣٩٠، حدود ۴٠٠ نفر از کارگران ساختماني " در اعتراض به اجرا نکردن طرح موسوم به "بيمه کارگران ساختماني" در مقابل شعبه ٢ بيمه تامين اجتماعي واقع در چهار راه انقلاب (سيروس سابق) شهر سنندج، تجمع کردند. تجمع اعتراضي کارگران از ساعت هشت و سي دقيقه صبح شروع و تا ساعت ١٠ ادامه داشت که با دخالت نيرو‌هاي انتظامي پايان يافت.

لازم به ذکر است که سازمان تامين اجتماعي، ماهانه مبلغي را به عنوان حق بيمه از اين کارگران دريافت کرده، اما در بيمه کردن کارگران هيچ اقدامي انجام نداده است. تجمع کنندگان طي طوماري که ٣٠٠ نفر آن را امضاء کرده بودند خواهان صدور دفترچه بيمه خود شده و اظهار داشتند در صورت عدم پاسخ گويي و عدم رفع مشکلشان دوباره تجمع اعتراضي برپا خواهند كرد.  در خاتمه اين حركت اعتراضي دو نفر از کارگران به عنوان نماينده به داخل اداره بيمه رفته و بدون نتيجه بازگشتند و مسئولين بيمه تامين اجتماعي کارگران را تهديد به حضور نيروهاي امنيتي کردند. سرانجام زير فشار اعتراض كارگران  برخي از مسئولين سازمان تامين ناگزير به حضور در جمع کارگران معترض شده و وعده دادند که تا  " روز شنبه 15 مرداد ماه " به مشکل آنان رسيدگي خواهد شد. کارگران نيز اعلام کردند که اگربه مشکلشان رسيدگي نشود بار ديگر دست به تجمع خواهند زد.

سنندج

بنا بر خبر دریافتی از سنندج، جمعی از مردم در برابر تعرض ماموران رژیم به زنان به اصطلاح بدحجاب راننده در این شهر دست به مقاومت زده اند. ماموران رژیم روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری با ایجاد مزاحمت برای زنان راننده در سنندج، از آنان خواسته بودند که با حجاب کامل اقدام به رانندگی کنند که با مقاومت زنان راننده و مردم در مناطق مختلف این شهر روبرو شدند به گونه ای که ماموران رژیم مجبور به باز پس دادن گواهینامه های ضبط شده زنان راننده شدند.

 
با گذشت نزدیک به 90 روز از بازداشت "سیروان صلواتی" فعال سیاسی توسط ماموران امنیتی رژیم در سنندج، نامبرده کماکان در زندان اداره اطلاعات این شهر نگهداری می شود.  سیروان صلواتی" 24 ساله، ساکن سنندج و اهل روستای "صلوات آباد" حدود سه ماه پیش توسط ماموران امنیتی رژیم دستگیر گردید. علیرغم پیگیری‌ خانواده نامبرده، تاکنون مقامات رژیم توضیحی در رابطه با اتهامات احتمالی وی ارائه نداده اند.

روز سه شنبه 11 مردادماه ی کارگر ساختمانی "کیوان فاتحی" به دلیل عدم امکانات ایمنی در محل کار از یک ساختمان 4 طبقه در دست احداث در شهر سنندج سقوط کرد و متاسفانه  جان خود را از دست داد.

جانباختن  " کیوان فاتحی " را به خانواده، سایر وابستگان و دوستان وهمکاران کارگرش تسلیت میگوئیم!

اعلام حکم وفا قادری و یداله قطبی از دستگیر شدگ
ان اول ماه مه

بر اساس خبر پخش شده از کمیته هماهنگی ،شعبه 2 دادگاه انقلاب سنندج برای یداله قطبی و وفا قادری دو فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری حکم جریمه 900 هزار تومانی صادر کرد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به مدت 20 روز قابل اعتراض می باشد. 

لازم به ذکر است ک نامبردگان چند روز قبل از مراسم اول ماه مه به اداره اطلاعات احضار شدند و پس از 12 روز بازداشت با قرار وثیقه های 50 و 30 میلیون تومانی از اداره اطلاعات آزاد شدند.
ضمن محکوم کردن صدور این حکم،خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالان کارگری و توقف پیگرد های قضایی علیه کارگران می باشد .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 6 مرداد

حكم پدرام نصراللهی اعلام شد

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری روز دوشنبه ٣ مرداد حكم پدرام نصراللهی فعالی كارگری و یكی از اعضای این كمیته توسط شعبه ٢ دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی اعلام شد. بنابراین حكم پدرام به اتهام واهی اجتماع و تبانی به دو سال حبس تعزیری كه در مدت ٥ سال تعلیق شده محكوم گردیده است. پدرام در دادگاه جانیان اسلامی در ٢١ تیر در همین شعبه توسط قاضی طیاری محاكمه گردید.

در حاكمیت جمهوری اسلامی برپایی تجمع و اعتراض، ایجاد تشكل و دست زدن به اعتصاب برای حقوق حقه خود جرم است. پدرام به جرم دفاع از خواستهای برحق كارگران محاكمه و حكم زندان گرفته است. باید به این حكم وسیعا اعتراض كرد. كارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط از زندان آزاد شوند. پرونده‌های قضایی تشكیل شده برای كارگران و فعالین سیاسی باید فورا لغو شود. فشار و تهدید بر روی فعالین كارگری و فعالین سیاسی باید فورا متوقف شود.

كمپین برای آزادی كارگران زندانی/ 6  مرداد ١٣٩٠، ٢٨ ژوئیه ٢٠١١

پروژه بزرگ راه  " سنندح- دهگلان  "

بنا بر گزارش  منتشر شده اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال موج اخراج سازیها در پروژه بزرگراه سنندج – دهگلان،  روز 29 تیر ماه 1390 چهار کارگر این پروژه که دارای سابقه طولانی بودند به دلیل عدم امضای قرارداد سفید امضا و ندادن سفته 6 میلیون تومانی برای ادامه کار در این پروژه ، از کار خود اخراج شدند. این کارگران بصورت قراردادی سالها زیر نظر اداره راه مشغول بکار بودند اما پس از واگذاری "شرکت توسعه راه سازی" به بخش خصوصی کارگران پروژه بزرگراه سنندج – دهگلان با مشکلات عدیده ای از جمله اجبار به امضا قرارداد سفید امضا و سپردن سفته های میلیونی برای ادامه کار مواجه شده اند.

7 اوت 2011
16 مرداد 1390

***

دسته‌ها:اسماعیل ویسی