خانه > مطلب > رسانه هاى جمعى و فضاى سالم جدل سياسى / داريوش نيكنام، عبدالله شريفى

رسانه هاى جمعى و فضاى سالم جدل سياسى / داريوش نيكنام، عبدالله شريفى

اکتبر 13, 2011

مقدمه

نامه زير را ما چند روز پيش و در اعتراض به درج نوشته اى با امضاى " امين صادقى" در سايت هاى اشتى و بيان براى مسئولين سايت هاى نامبرده ارسال كرديم . متاسفانه و عليرغم درخواست رسمى ما، تاكنون پاسخى از جانب انها دريافت نكرده ايم. نظر به اهميت موضوعات مورد اشاره در اين نامه، انتشار علنى ان را ضرورى دانستيم و اميدوار هستيم كه رسانه ها و جريانات اپوزيسيون جمهورى اسلامى به نكات مندرج در اين اعتراضيه توجه  و در جهت سالم نگه داشتن فضاي جدل و نقد سياسى تلاش در خور را بنمايند .

 

داريوش نيكنام، عبدالله شريفى

……………………………………………………………………………………………………………………………………

مسئولين محترم وب سايتهاى آشتى و بيان

 

با درود و احترام

 

در روزهاي اخير و در جواب به مطلب ما، با عنوان " نتايج يك پروسه(در حاشيه درگيريها و تنش هاى داخلى جريان سازمان زحمتكشان كردستان ايران) ، جوابيه اى با اسم " امين صادقى" در سايت شما منتشر گرديد، لازم دانستيم توجه شما را به چند نكته جلب كنيم. متعاقبا چند سوال در مقابل شما مطرح خواهد شد، توقع ميرود كه طرح نكات و جواب شما كمكى در جهت سالم نگهداشتن فضاى مباحث سياسى باشد۔

 

١۔ امين صادقى كيست؟ متعلق به چه حزب و جريان معينى است؟ كدام انسان واقعى و حقيقى و حقوقى "امين صادقى" است؟ كدام جريان سياسى معين از نظر حقوقى مسئوليت اين اسم را بعهده دارد؟

 

وب سايت شما بعنوان رسانه جمعى و عمومى در چهار چوب موازين و قوانين و پرنسيبهاى ژورناليستى در مقابل بازديد كنندگان خود موظف به جواب و رعايت اصول و مقررات رايج و متمدنامه روزنامه نگارى است۔ نه تنها وب سايت شما بلكه هر فعاليت علنى عمومى و جمعى موظف به رعايت و حفظ اينگونه موازين است۔

 

"امين صادقى" و يا هر كسى ديگر حق دارد با هر جريانى كه احساس مخالفت ميكند نقدش را علنى و در معرض قضاوت عموم قرار دهد، بديهى است وب سايت شما و يا هر منبع میديايى ديگر الزاما مسئول ابراز نظر بازديدگنندگان خود نيست، كسى حق ندارد و نميتواند مانع ابراز نظر كسى ديگر شود۔  قطعا همه ما در اين موارد حداقل توافق ظاهرى داريم، اما اين مشروط است به اينكه بطور مثال "امين صادقى" اسم سياسى  شخصيتى شناخته شده باشد كه براى جامعه محرز باشد كه پشت اين اسم سياسى، انسانى واقعى و یا حقوقى معينى قرار دارد۔ اسم هنرى، اسم سياسى، اسم شعرى و "سازمان"ی و غيره سنتى رايج است كه معلوم است اين اسم معرف كدام شخصيت معين است۔

 

در فضاى اختناق و سركوب براى حفظ امنيت، معمولا فعالين با اسم سياسى معينى فعاليت ميكنند اما براى جامعه مشخص است كه اين اسم فعال فلان حزب، سازمان، انجمن و غيره ميباشد۔

 

"امين صادقى" شامل هيچكدام از اين موارد نيست۔ مجهول اندر مجهول است۔ ميتواند هر پروكاتورى باشد، ميتواند عامل اطلاعات رژيم براى نا امن كردن فضاى جدال سياسى درون اپوزيسيون باشد، هر احتمالى ممكن است۔  تنها "سایت" که  این شخصیت موهوم را لانسه کرد، سایت معلوم الحال "بروسکه" بود. بگذارید همه این مسئولیت و "افتخار" را در کارنامه بروسکه ثبت کنند و تلاش این عنصر اسم مستعاری و "سازمان" مربوطه، در طیف اپوزیسیون برای يافتن "شریک جرم"  با شکست و بایکوت روبرو شود.

 

 

٢۔ در اين ميان دو حالت وجود دارد۔ يا اينكه شما ميدانيد پشت اين اسم چه آدم معينى وجود دارد و يا شما هم مانند ما در مقابل مجهولات قرار گرفته ايد۔

اگر شما هم مانند ما در مقابل شق دوم قرار گرفته ايد و برايتان كاملا نامعلوم است در اين صورت بنا به موازين عمومى رسانه هاى جمعى آنهم در طیف اپوزیسیون جمهوری اسلامی،  تریبون دادن به هویت های جعلی کمپین ترورشخصیت، و دامن زدن به فضاى پروكاتورى و نا امن کردن فضای مباحث و جدالهای سیاسی، نقض صريح موازين میدياى جمعى مدافعان آزادی است.  تریبون دادن دادن به هر پرووکاتور اسم مستعاری تحت نام "آزادی بیان" و "جدال عقاید" مذموم است۔ اما اگر شما شخصیت حقیقی و حقوقی اين اسم مستعار را میشناسید و آن را از نظر بازديدگنندگان خود پنهان ميداريد، آگاهانه و يا ناآگاهانه شريك اين ناسالم كردن فضا ميشويد۔

 

٣۔ جدال سياسى ماهيتا اجتماعى است۔ افراد معين از جنبش هاى معين در مقابل هم قرار ميگيرند۔ جدال سياسى عرصه اى اجتماعى و طبقاتى است كه با انسانها و تشكلها معنى پيدا ميكند۔ نميشود با اشباح  و یا  جریاناتی که با اسامی جعلی و مستعار سعی میکنند  کمپین ترور شخصیت را به یک مساله عادی در میدان اپوزیسیون تبدیل کنند، جدال سياسى و نظرى كرد. اين بيمعنى ترين و ساده پندارانه ترین توقع از کل طیف اپوزیسیون "چپ" است۔

 

٤۔  ما به اقدام شما براى نشر فحاشى های امين صادقى معترضيم و آن را با توجه به توضيحات فوق مغاير سنت هاى مرسوم رسانه هاى جمعى ميدانيم. برای  ما بعنوان فعالين  اپوزيسيون جمهورى اسلامى برايمان حفظ فضاى سالم جدال سياسى و غیر قابل نفوذ ماندن رسانه ها برای پروكاتورهاى جمهورى
اسلامى مساله ای جدی است. سد کردن "رخنه" خزنده شخصیت های مجهول و هزار چهره ای که عملا ادبیات ضدکمونیستی خود را از "ارتش سایبری" وزارت اطلاعات و کیهان شریعتمداری وام گرفته اند،  و بدین ترتیب آلوده و نا امن کردن فضا در صف اپوزیسیون را برعهده گرفته اند، یک معیار واقعی در تعهد به آزادی بیان و اندیشه است. ما و شما باید تلاش كنيم كه فضاى جدال سياسى سالم بماند؛ تا پرووكاتورهای رنگارنگ جمهوری اسلامی و جریانات باند سیاهی به راحتى امكان اين را پيدا نكنند كه فضاى درون نيروهاى اپوزيسيون را آلوده و مسموم کنند۔

در خاتمه ما شما و تمام  سازمانهاى سياسى و اپوزيسيون جمهورى اسلامى را فراميخوانيم كه بطور جدى مانع مسموم كردن فضاى سياسى باشيد ودر مقابل اينگونه پديده ها  مسئولانه اقدام نماييد۔

 

با احترام

 

عبدالله شريفى

داريوش نيكنام                                            نهم اكتبر ٢٠١١

دسته‌ها:مطلب