خانه > شهلا دانشفر > معضل بيكارى ميليونى و وعده هاى حكومت

معضل بيكارى ميليونى و وعده هاى حكومت

نوامبر 23, 2011

روز ٢٧ آبان خبرگزاري فارس به نقل از مقدسی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از تصويب طرح بيمه بيكاري متقاضيان كار در اين كمسيون خبر داد. طبق این طرح ظاهرا کمک هزبنه ماهانه  ٢٠٠ هزار تومان برای افراد مجرد و ٢٥٠ هزار تومان برای افراد متأهل حداکثر تا ٢ سال در نظر گرفته شده است. البته قبلا در ١٩ مرداد نيز ايشان از "طرح بيمه بيكاري مخصوص جوانان" خبر داده و گفته بود كه بنا بر اين طرح پرداخت  ماهانه ٣٠٠ هزار تومان  به جوانان بيكار مجرد و ٣٥٠ هزار تومان به جوانان متاهل در نظر گرفته شده است كه  تا مدت دو سال پرداخت خواهد شد. طبعا هر دو بار حواسشان هست كه يادآور شوند كه اين پول  بعد از اشتغال كارگر بيكار  به كار در اقساطي ٥٠ ماهه از او بازپس گرفته ميشود.

همانطور كه مشاهده ميكنيد، طرحي كه سه ماه است در كمسيونهايشان مي چرخد و اين بار تحت عنوان پرداخت "حقوق به بيكاران كارجو" طرح را جلو آورده اند، تازه حتی اگر تمام و کمال عملی شود، یک وام است نه کمک هزینه و نه بیمه بیکاری و نه چیزی شبیه به آن. در همین سه ماه صد هزار تومان از سر و ته  طرحشان  زده شده است. معلوم نيست تا تصويب نهايي چه چيزي از كل طرح به جا خواهد ماند. خصوصا اينكه براي بحث در مجلس اسلامي نيز در اولويت هفتمشان قرار دارد و بنابراين آخر و عاقبت طرحشان از همين حالا روشن است.

بله اينهم از بيمه بيكاري جانيان اسلامي، بيشرمانه پرداخت وام ٢٠٠ تا ٢٥٠ هزار توماني به كارگر بيكار را كه به سختي هزينه سه چهار روز زندگي كارگر را كفاف ميدهد و قرار است بعد از دوسال در اقساطي ٥٠ ماهه از او بازپس گرفته شود، بعنوان بیمه بیکاری تبلیغ میکنند.

  اين ديگر به راستي مسخره است. دادن وام به كارگر را با رندي اي آخوندي ميخواهند بيمه بيكاري جا بزنند. همانطور كه سالهاست پولي كه در قبال بيكار سازي كارگر، البته آنهم در صورت  اثبات آن مبني بر اخراج بدون رضايت خود از كار، میدهند را بيمه بيكاري نام نهادند. دست آخر هم ديديم كه با تبديل ٩٠ درصد استخدامها بصورت قراردادي و پيماني اساس آن به هوا رفت و اگر هم چندرقازي به كارگري تعلق ميگرفت، آنهم روی کاغذ بود و جزو حقوق معوقه اش قرار گرفت كه بايد هر روز براي گرفتنش جمع شود و جاده ببندند و با پليس جانيان اسلامي درگير شود و غيره.

 خصوصا حرف آخر مقدسي  رئيس كميسيون اجتماعي مجلس اسلامي در طرح پرداخت حقوق به كارگران كارجو كه اكنون مورد بحث قرار دارد،  كل ماجرا را روشن ميكند. او بعد از گذاشتن منت فراوان بر سر كارگران بيكار با گستاخي تمام ميگويد :  "در صورتی که در این دو سال فرد متقاضی مشغول به کار نشد نشان می‌دهد که این فرد قصد پیداکردن شغل ندارد و کل پول دریافتی از ضامن فرد کسر خواهد شد.". لابد اگر ضامن فرد نيز آه در بساط نداشت، جاي كارگر بيكار و ضامنش در زندان خواهد بود.

جالب است تمام سرمايه ها، كارخانه ها، و وسايل توليد جامعه را در دست دارند، جمعيتي ميليوني بيكارند، هر سال هم نيروي جواني كه فارغ التحصيل ميشوند به اين خيل عظيم بيكاران  اضافه ميشوند، بعد مقدسي رئيس كميسيون اجتماعي مجلس اسلامي، كارگري كه بيكار است و بقول ايشان بعد از دو سال نتواند كاري پيدا كند را مجرم اعلام ميكند.

طبعا حاكمان دزد و مفتخور سرمايه داري هميشه تلاش دارند كه با كارگر و مردم از همين در وارد سخن شوند.  چه رسد به جمهوري اسلامي كه  يكي از فاسد ترين ها و جنايتكارترين هايش است.  با اين لحن تحقير آميز با كارگر صحبت ميكنند چون ميخواهند كارگري كه بيكار است، از بيكار بودنش و از گرفتن چيزي که به اسم بيمه بيكاري به او تعلق ميگيرد، احساس شرم كند. كارخانجات، ابزار تولــيد ، زمين و وسائل تولــيد و همه و همه  را در اختيار خود گرفته اند و صفي از كارگران را از كار بيكار نگاهداشته و نه تنها زندگي آنها بلكه زندگي كل كارگران و كل جامعه را هر روز به تباهي بيشتري كشيده اند، آنها هستند كه چماق اخراج و بيكاري را  بر سر همه كارگران و همه مردم قرار داده اند، تا كل جامعه را به تباهي بكشانند، اين كارگر است كه محروميت ميكشد و هم مورد تحقير قرار ميگيرد.

روشن است اگر حاكمان مفتخور سرمايه بر گرده جامعه حاكم نبودند، اگر مالكيت ابزار توليد  در اختيار جامعه بود، آنوقت خود مردم توليد ميكردند و توليد هم در خدمت رفاه كل جامعه بود. الان هم  بيمه بيكاري حتی آنجا که به میزانی نزدیک به دستمزد کارگر پرداخت میشود، بخشي از همان توليد كارگر است كه در اختيار وي  قرار میدهند. صدقه نيست، حق كارگر است.   بيمه بيكاري حق هر انساني است که به سن کار ميرسد و جامعه بايد آسايش او را تامين کند. به عبارتي روشنتر يا جامعه ميتواند فرد بيكار  را در فعالــيت تولــيدى شرکت دهد، يا نميتواند، در هر صورت بايد جامعه رفاه و آسايش اين فرد را تامين كند. 

اما از همه اين مباحث بگذريم، اينكه امروز سران اين رژيم ناگزيز ميشوند از تعيين "حقوق براي كارجويان آماده بكار" يا "بيمه بيكاري جوانان" سخن بگويند، اساسا بخاطر ترس از فضاي انفجاري جامعه و ابعاد ميليوني بيكاري است. وعده ميدهند تا براي خود زمان بخرند. جالب است كه خودشان هم ميدانند كه با دزدي هاي ميلياردي اي كه از صندوق تامين اجتماعي شان شده، ديگر جايي براي اين كارها نمانده است و از همين رو براي منبع مالي طرح پرداخت "حقوق به كارجويان آماده بكار" طرح صندوقهای قرض الحسنه در بانك ها را مطرح کرده اند. البته اگر دزدان بعدي حكومتي ترتيب پولهاي اين صندوقها را هم نداده باشند.  

در هر حال نفس پيش كشيدن چنين مباحثي  تا همين جا هزينه سنگيني براي جمهوري اسلامي در بر دارد. رژيمي كه با اقتصادي ورشكسته و در هم ريخته روبروست، اكنون در برابر فشار اعتراضات جوانان و مردم به چنين استيصالي افتاده كه مجبور است سراغ مسايلي چون بيمه بيكاري و غيره برود كه جمعيتي ميليوني و متوقع را مقابلش قرار ميدهد. پيش كشيده شدن اين بحث فرصتي است براي همه جوانان و كارگراني كه بيكارند و تاميني ندارند و جلو بيايند و حقشان را طلب كنند. با خواست بيمه بيكاري مكفي بر اساس يك زندگي انساني جلو بيايند ، جواب گستاخي مقدسي و جنايتكاراني امثال او
را بدهند.

طبعا جوانان كه بخش عظيم اين نيروی ميليوني بيكار هستند بايد در صف جلوي اين اعتراض قرار گيرند. بايد جمع شد و اعلام كرد، كه  ما خواهان بيمه بيكاري مكفي هستيم.  ما خواهان شرايط و ايجاد تسهيلات لازم براي تحصيل و ادامه تحصيل خود بصورت رايگان هستيم. اعلام كرد كه ما خواهان مسكن و تامين تسهيلات لازم براي تامين سرپناهي براي خود و خانواده مان هستيم. اعلام كرد كه ما درمان رايگان ميخواهيم. و در يك كلام ما زندگي اي انساني ميخواهيم و كوتاه نمي آييم.

 همانطور كه اشاره كردم اعلام اين طرح از سوي جمهوري اسلامي بيش از هر چيز استيصال اين حكومت و قدرت مبارزات مردم و جوانان را در مقابل چشم كل جامعه قرار ميدهد.  بايد قدرتمان را ببينيم و صفوف اعتراض خود را با اتكا به مدياي اجتماعي مان سازمان دهيم و ما نيز اعلام كنيم اينجا التحرير است.*

دسته‌ها:شهلا دانشفر