خانه > مصاحبه > به اصطلاح انتخابات مجلس شوراى اسلامى / مصاحبه مبارزان کمونيست با نسان نودينيان

به اصطلاح انتخابات مجلس شوراى اسلامى / مصاحبه مبارزان کمونيست با نسان نودينيان

ژانویه 17, 2012

مبارزان كمونيست: ١٢ اسفند ١٣٩٠ نهمين به اصطلاح انتخابات مجلس شوراي اسلامي برگزار ميشود. تفاوت و تمايزي در انتخابات مجلس شوراي اسلامي نهم با انتخابات دوره هاي گذشته اساسا وجود دارد؟.

 

 نسان نودينيان: قبل از جواب كنكرت به سوال بايد بگويم؛ هيچكدام از جناح هاي دروني هيئت حاكمه از نظر مردم مشروعيت ندارند. هيچ انتخاباتي در اين نظام انتخابات نيست، انتخابات در نظام جمهوري اسلامي معامله و بند وبست درون جناحها است. در يك كلام انتخابات در جمهوري اسلامي مضحكه است.

 

انتخابات ١٢ اسفند، قطعا مهر اوضاع سياسي ايران، منطقه خاورميانه و همچنين صف بندي جناح هاي حكومتي را بر خود دارد. و بايد اضافه كنم در اوضاع كنوني جبهه مردم و روند سوم كه بعدا به اين روندها اشاره ميكنم خود نيز فاكتور جدي در شرايط كنوني هستند.

شكاف و اختلافات دروني هيئت حاكمه قطعا در آرايش و صف بندي جناحهاي جمهوري اسلامي بي تاثير نيست. اختلاف ميان جناحهاي رژيم از قديم ابعاد گوناگوني داشته است.  سناريوي آماده بيت رهبري(خامنه اي) در يكساله گذشته مشخص است. كنار زدن جناح احمدي نژاد و كنترل كامل مجلس با حضور نمايندگان اصولگرا. و تلاشهاي احمدي نژاد براي بدست آوردن اكثريت كرسي مجلس نهم.

نتيجه انتخابات، تركيب آينده مجلس محصول روندهاي زير است؛ روندي كه در آن صلاحيت همديگر را سلب ميكنند، يعني ممانعت از كانديد شدن كانديداهاي جناح هاي مختلف، با اين حساب ما از همين الان ميدانيم كه تركيب نمايندگان مجلس نهم اساسا از جناح خامنه اي و اصولگرايان است(بادامچيان عضو فراكسيون اصولگرايان صراحتا اعلام كرده است كه در مجلس آينده اكثريت با اصولگرايان خواهد بود و افرادي بصورت منفرد حضور خواهند داشت). ما در اين روند شاهديم كه حتي صلاحت علي مطهري از جناح اصولگرا هم رد شده است. و ٣٩ نفر از نمايندگان در(مجلس هشتم) هم سلب صلاحيت شده اند. كوثري از جناح اصولگرا خط و نشان براي جناح هاي «اصلاح طلبان» و «جبهه حاميان دولت اسلامي» ـ يا همان جريان "انحرافي" و  "فتنه" كشيده است.   و روند دوم معامله و بند وبست جناحها در دل دوره پيش از انتخابات براي تعيين اينكه چه كساني ميتوانند به مجلس راه پيدا كنند. به اين اعتبار روز انتخابات هيچ وقت در نظام جمهوري اسلامي روز مهمي نيست. و تكليف مجلس از قبل تعيين شده است. از همين روز فعالترين بازيگر انتخابات جناح اصولگرا خواهد بود.

 

خارج از اين بازيها، جمهوري اسلامي اين روزها با تحريمهاي بانكي و نفتي روبرو است. فضاي جنگي و خط و نشان هاي امريكا و غرب از يك طرف و جمهوري اسلامي تهديد به بستن تنگه هرمز و بسيج ناوگان جنگي و فضاي جنگي را ميتوان اضافه كرد. خارج از اينكه سير رويدادها در بطن فضاي جنگي كدام مسير را طي ميكند، جمهوري اسلامي از وضعيت كنوني استفاده كرده و فضاي داخلي را كاملا امنيتي ـ نظامي كرده است. هر روز بر ميزان دستگيريها افزوده ميشود، سران سپاه و مقامات نظامي بر ميزان امنيتي بودن انتخابات به منظور افزايش فشار بر مردم افزوده اند.

 

نكته متمايز ديگر ما شاهد به اصطلاح "تحريم" انتخابات از سوي اصلاح طلبان هستيم. ليست نسبتا طولاني از جريانات اصلاح طلب انتخابات مجلس نهم را تحريم كرده اند و ديروز(١٦ژانويه شوراي هماهنگي راه سبز اميد) با انتشار بيانيه اي مبهم و نا روشن ٢٥بهمن روز حصر خانگي موسوي و كروبي تا ١٢ اسفند(روز انتخابات) را سرهم بندي كرده، با اين نوع فعال ماشايي عملا استيصال اين جريان را به نمايش گذاشته اند.

 

روند سوم در دل اوضاع كنوني طبقه كارگر، مردم و جامعه است. طبقه كارگر و مردم آزاديخواه در اين مضحكه انتخاباتي نبايد شركت كنند. مردم در سي سال گذشته اين نوع انتخابات را تجربه كرده اند.  مردم در سطح ميليوني ميدانند كه از هم اكنون تركيب و عناصر شركت كننده در مجلس نهم شوراي اسلامي را چه كساني و كدام جناحهاي نظام اسلامي اشغال ميكنند. اين مضحكه انتخاباتي در عين حال با كنار زدن جريان "فتنه" و "انحرافي" سبز كروبي و موسوي و سياه احمدي نژاد كشمكش جناحهاي دروني جمهوري اسلامي را شديد و صف بندي هاي آنها را حادتر ميكند. از جمله نظامي و امنيتي كردن جامعه و فشار و دستگيريها روندي امنيتي و نظامي است كه جان و زندگي مردم را در خطر جدي قرار خواهد. ميزان هوشياري و آمادگي جامعه در مقابل هر اقدام و كودتاي اعلام نشده امنيتي ـ نظامي در شرايط كنوني مهم است. فراخوان ما اين است كه مردم آزاديخواه و طبقه كارگر در شرايط كنوني در مقابل يك آزمون بزرگ و تعيين كننده قرار گرفته اند. هر درجه از آمادگي در گرو ايجاد حفاظ توده اي در شكل محافل وسيع توده اي، ايجاد تشكل و سازماندهي توده اي در محل كار، محلات و هر جايي كه در مقابل هر نوع اقدام نظامي ـ امنيتي جامعه و مردم در معرض خطر قرار ميگيرند، ميابشد.  در سنگر مخالفت روندهايي كه جمهوري اسلامي با تمام جناح هايش براي گرم كردن اين مضحكه تحت نام انتخابات اتخاذ كرده اند، راه مردم و كارگران مشخص است. يك جبهه وسيع ميليوني از طبقه كارگر و شهروندان جامعه ايران براي سرنگوني و دامن زدن به اعتراضات توده اي و شعله ور كردن جنبش براي سرنگوني است.

دسته‌ها:مصاحبه