خانه > کميته بين المللى عليه سنگسار > گزارشى از سخنرانى مينا احدى در شهر نورتينگن آلمان

گزارشى از سخنرانى مينا احدى در شهر نورتينگن آلمان

مارس 18, 2012

روز ۱۴ ماه مارس ۲۰۱۲ مينا احدي در شهر نورتينگن آلمان سخنراني کرد ٬ موضوع سخنراني اين بود: آزادي مذهب = آزادي ترک مذهب
در ابتدا در سايتهاي متعددي خبر اين سخنراني مطرح شده بود:

http://www.swp.de/metzingen/lokales/alb-neckar/Mina-Ahadi-spricht-im-Stephanushaus;art5678,1371882
http://www.nuertingen.de/index.php?id=560&action=zeige_v&tempid=29722&vkaltag=2012-03-14
http://www.religionskritik.com/print.php?threadid=4937&page=1&sid=b6a21d5d9da749cd6f21a084eae95a88
http://www.suedwest-aktiv.de/region/index2.php?REGION=metzingerurachervolksblatt&RUBRIK=abo-service&SWAID=e4efeaa593272df8ecb0414b0f09bd17/alb
_neckar/6156208/artikel.php&SWAID=e4efeaa593272df8ecb0414b0f09bd17

 
در اين جلسه که با حضور بيش از صد نفر برگزار شد٬ در ابتدا مينا احدي در مورد جنبش اسلامي و اسلام سياسي٬ نقش اين جنبش در ايران و سي و سه سال نبرد زنان و مردم ايران عليه حکومت اسلامي ايران و سپس اهميت آزادي مذهب و آزادي ترک و طرد مذهب حرف زد و از وجود جنبش عظيم جوانان و مردم ايران بر عليه مذهب و يک مذهب زدايي عملي در ايران حرف زد که به نقد و ابراز نفرت جوانان به حکومتي مربوط است که همه چيز را به اسم مذهب سرکوب ميکند و مخالف آزادي و رفاه و رنگ و شادي و زندگي و نفس کشيدن مردم است.در بخش پاياني اين سخنراني يکساعته٬ سوالات و اظهارنظرات زيادي در مورد سياست دولت آلمان در رابطه با اسلام سياسي احزاب اسلامي و همچنين حکومت اسلامي ايران مطرح شد و مباحثات زنده و جالبي در اين مورد مطرح شد.
روزنامه نورتينگر تسايتونک گزارش و مطلبي د رمورد سخنراني مينا احدي به قلم  آنا مادلينه متزگر
  چاپ کرده که در اينجا ترجمه آنرا ملاحظه ميکنيد.
سنگسار يک موضوع فرهنگي نيست!
در کشور خودش مورد تعقيب است٬ تعداد زيادي از دوستانش دستگير شده٬ همسرش اعدام شده٬ زندگي او در بسياري از جوانب  آئينه تمام نماي نيروي مخرب دولتهاي ديکتاتور است . مبارزه براي حقوق انساني و حقوق زنان براي او سالهاي سال است که کار اصلي و در عين حال اعلام جرم او عليه اين جنايات است.
در نورتينگن و در ساختمان" اشتفان هاوس" او گزارش ميدهد از زندگي خودش٬ از اوضاع سياسي امروز ايران و از اسلام سياسي . مذهب امر خصوصي افراد است و بايد امر خصوصي باقي بماند. اينرا احدي ميگويد و بشدت سياست و رفتار دولت آلمان را محکوم ميکند " دولت آلمان به سازمانهاي اسلامي امتياز ميدهد" انتقاد اين نويسنده و فعال مدافع حقوق انساني از دولت آلمان در جريان سخنراني اش در جلسه اي است با عنوان" آزادي مذهب و آزادي طرد و کنارگذاشتن مذهب" . احدي ميگويد : تصميم گيري در مورد انتگراسيون با سازمانهاي اسلامي  و مذاکره  دولت آلمان با اين سازمانها  در مورد مقدرات ميليونه نفر مردم ٬يک افتضاح سياسي کامل است. کنفرانس اسلام بايد ملغي شود ٬ اينرا درخواست ميکند و ميگويد دولت آلمان با سازمانهاي ارتجاعي اسلامي همکاري ميکند .
مسئله مينا احدي و موضوع محوري و اساسي براي او حقوق انساني است. هر کس که اينرا زير پا له ميکند فرق نميکند٬ مذهبي باشد يا آئيست و يا به هر دليل سياسي٬ حقوق انساني افراد را زير پا بگذارد٬ احدي با صداي بلند به آنها حمله ميکند. در داستان زندگي شخصي خودش و تجاربي که با خود حمل ميکند ٬ زير پا گذاشتن حقوق انساني به دلايل مذهبي ويا دقيقتر بگوييم اسلام يک رل محوري بازي ميکنند.
در ۹ سالگي ميناي کوچک که در يک ده در ايران متولد شده بايد چادر سر کند. پارچه سياه و بزرگي که دختران را وادار ميکنند آنرا بر سر کنند و با آن هر دختري دور و بر خود را کاملا سياه مي بيند.
 در تهران مينا رنگ و شادي را مي بيند. در آنجا آتئيسم پدر بزرگش در ذهن مينا با بيرون رفتن بستني خوردن و آزادي منطبق شده است. بزودي در کشورش اعتراضات خياباني عليه حکومت شاه شروع ميشود . دانشجوي جوان پزشکي در دانشگاه تبريز اينرا درشهر محل زندگيش تبريز مي بيند و فورا به اين موج مي پيوندد. او براي آزادي مبارزه ميکند در بي بي سي اولين بار کلمه انقلاب اسلامي را شنيدم. از خودم مي پرسيدم " اين خميني کيست که در موردش حرف ميزنند". من او را نمي شناختم.
در سن ۱۸ سالگي يک فراخوان به ميتينگ ميدهد و ۲۰۰۰ زن در آن شرکت ميکنند. او خود را به ميکروفون رسانده و عليه جايگاه سياسي حجاب و اهميت مقابله با آن سخنراني ميکند . روز بعد به او ميگويند که ديگر اجازه ادامه تحصيل در دانشگاه را ندارد . مينا احدي عقب نمي نشيند در خانه در دفاع از حقوق زنان مقاله مي نويسد و اينها را پخش ميکنند.
يک روز پنجشنبه که در سر کار بوده پاسداران به خانه او حمله ميکنند٬ شش مرد در خانه او دستگير ميشود و بعد از دو ماه همه آنها اعدام ميشوند. اينرا مينا احدي ميگويد با صدايي محکم و اعتراضي
همينطور همسر او به دست حکومت اسلامي ايران به قتل ميرسد." اين رژيم عليه  همه چيز بود٬ عليه رنگ٬ عليه زنان٬ عليه زندگي عليه خنديدن و در يک کلام عليه همه چيز" ٬  اينها  خاطرات کسي است که  که از سال ۱۹۹۶ در آلمان زندگي ميکند.
سنگسار يک پديده فرهنگي ؟ مينا احدي سرش را تکان ميدهد ٬ يک جواب بسيار گسترده وجا افتاده در غرب وجود دارد و آنهم اينکه سنگسار امري فرهنگي است. ولي اين پاسخ  کاملا غلط است . او خودش  دردوران کودکي اش اسم  سنگسار را نشنيده بود و بعد از حکومت اسلامي اين پديده را شناخته و  در عمل معناي آن را درک کرده . او سنگسار را در دنياي امروز بعنوان
يکي از کاراکترهاي جنبش اسلامي و اسلام سياسي مي بيند٬ همينطور خشونت عليه زنان و تقلاي دائمي براي تحميل حجاب بر سر زنان را ويا رفتار وحشيانه با کساني که دين را ترک ميکنند٬ همه اينها را کاراکترهاي جنبش اسلامي ميداند.
او ميگويد امروز در مصر و تونس و در بهار عربي سازمانهاي اسلامي و اسلام سياسي اولين حمله را عليه زنان انجام ميدهد .
احدي عليه اين جنبش اسلامي فعاليتهاي گسترده انجام ميدهد. ۲۰۰۱ کميته عليه سنگسار را بنيان مي نهد و در سال ۲۰۰۷ شوراي مرکزي اکس مسلم را بنيان ميگذارد که امروز خودش مسئول آن است.
قبلا وقتي من به آلمان آمدم ما را " خارجي " مي ناميدند٬ در آن دوران من عليه راسيسم فعاليت ميکردم. امروز به همه ما يک مارک مسلمان زده اند٬ و ابدا در مورد اين ميليونها نفر گويي به مخيله اشان خطور نميکند که ممکنست تعدادي از اينها آتيست باشند. مينا معتقد است زدن مهر مسلمان به پيشاني ميليونها نفر به رشد و تاثيرات اسلام سياسي در اروپا و در غرب و تقلاي اينها براي قويتر شدن  در اروپا موبوط است.  براي احدي سياست دولت آلمان غلط است که به اين جنبش اسلامي زمينه ميدهد " اينکه با سازمانهاي اسلامي و ارتجاعي در مورد انتگراسيون ميليونها انسان و نه آنگونه که آنها مهر زده اند٬ ميليونها مسلمان صحبت ميکنند يک افتضاح است"  اينرا ميگويد او معتقد است که حجاب کودکان بايد ممنوع شود او همچنين خواهان قطع روابط ديپلماتيک با دولتهاي اسلامي است٬ خواستي که از طرف دولتها و صاحبان قدرت با علاقه ديده نميشود
هر انساني بايد آزاد باشد مذهب داشته باشد و يا آنرا طرد کند او کوتاه و موجز اعلام ميکند وقتي من در آلمان اعلام ميکنم که مذهب را طرد ميکنم نبايد مجبور باشم در آلمان با محافظ رفت و آمد کنم.  
کميته بين المللي عليه سنگسار
۱۷ مارس ۲۰۱۲